»Sporočamo, da Vam je servis z 20.4.2020 v celoti na razpolago. Ponovno lahko izvajamo vsa servisna popravila in menjavo pnevmatik. Prav tako smo ponovno odprli prodajni salon. Poskrbeli smo za varnost, tako, da nas lahko obiščete popolnoma brez skrbi.« Ekipa Avtohiše Adria
Novice

Novi Hyundai i30 je na testu NCAP osvojil vseh 5 zvezdic

Novi Hyundai i30 - Avtohiša Adria Novo mesto
12. julija, 2017

Hyundai i30 je od neodvisne organizacije Euro NCAP pridobil največjo varnostno oceno – pet zvezdic. Ta rezultat poudarja Hyundaijev uspešen pristop demokratizacije naprednih varnostnih tehnologij in funkcij v i30. Nova generacija i30 je dosegla najvišje rezultate v kategorijah varnost odraslih, varnost otrok in varnost peščev ter varnostnih sistemov, kar dokazuje, da je i30 s petimi vrati eno izmed najvarnejših in najbolje opremljenih vozil v svojem segmentu.

“Ocena varnosti petih zvezdic Eura NCAP za i30 s petimi vrati dokazuje naša prizadevanja za zagotavljanje najnovejših varnostnih in tehnoloških rešitev za naše stranke,” pravi Thomas A. Schmid, operativni direktor podjetja Hyundai Motor Europe. “Ponosni smo, da smo prvi proizvajalec avtomobilov, ki je dobil oceno pet zvezdic v tem segmentu v okviru nove ocenjevalne sheme. S svojim optimalnim standardnim varnostnim paketom, i30 izpolnjuje najvišja pričakovanja kupcev. ”

Najvišji standardi varnostnih paketov v svojem razredu

Z novo generacijo i30, Hyundai Motor uvaja najnovejšo Hyundai SmartSense tehnologijo na področju aktivne varnosti in voznih lastnosti. Celovita paleta ustreza najvišjim evropskim varnostnim standardom: sistem za zaviranje v sili s senzorji za zaznavanje vozil in peščev (AEB), sistem predhodne zaznave in opozorila na morebitni trk (FCWS), napredni aktivni radarski sistem za prednastavitev razdalje do spredaj vozečega vozila (ASCC), sistem za nadzor mrtvih kotov (BSD), sistem za opozarjanje na prečni promet (RCTA), sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKAS), sistem za prepoznavo prometnih znakov (SLIF) in sistem za samodejno zasenčenje dolgih žarometov (HBA).

Euro NCAP je posebno poudaril sistema aktivne varnosti AEB in FCWS, ki opozarjata voznike na nevarne situacije in po potrebi zavirata.

Poleg tega je Euro NCAP podelil najvišje ocene sistemu za pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKAS). LKAS opozori voznika o nenamerni menjavi voznega pasu. Sistem zagotavlja vizualno opozorilo na instrumentni plošči, zvočni opozorilni signal ter z aktiviranjem električnega servo volana tudi samodejen zasuk volanskega obroča stran od zarisane črte na cestišču. Če voznik izpusti volan iz rok, se oglasi zvočni opozorilni signal (sistem za nadzor zbranosti voznika).

Nova funkcija v Hyundaijevih vozilih je sistem za nadzor voznikove zbranosti (DAA). Sistem s spremljanjem in analiziranjem vzorcev vožnje, kot so krmilni kot, krmilni navor, položaj vozila v pasu in čas vožnje odkrije nepremišljeno ali utrujeno vožnjo ter prepreči morebitne nesreče. Občutljivost sistema je nastavljiva. Če sistem zazna negativen vzorec vožnje, se na instrumentni plošči vključi zvočni in vizualni signal.

Zasnovan, razvit, preizkušen in izdelan v Evropi; nova generacija i30 predstavlja nov Hyundaijev DNK. Predstavlja jedro blagovne znamke Hyundai, ki zagotavlja vrhunsko kakovost, najsodobnejšo povezljivost in optimalen standardni paket varnosti, dostopen vsem.

Zapeljite novi Hyundai i30 na testni vožnji, v Avtohiši Adria vas že pričakujemo!

Podobne novice

Hyundai. Veliki zmagovalec avtomobilskega natečaja Automotive Brand Contest

21. septembra, 2017

Hyundai je veliki zmagovalec letošnjega avtomobilskega natečaja Automotive Brand Contest. Prejel je kar tri(3) glavne nagrade, vključno s prestižno nagrado za najboljšo avtomobilsko znamko leta.

Edinstvena izbira najsodobnejših inovacij in razkošje prestižnega razreda.

20. junija, 2017

Spoznajte novo Opel Insignio. Uživajte v obliki, inovacijah, tehnologiji in ostalih novostih vrhunskega športno elegantnega avtomobila.