»Sporočamo, da Vam je servis z 20.4.2020 v celoti na razpolago. Ponovno lahko izvajamo vsa servisna popravila in menjavo pnevmatik. Prav tako smo ponovno odprli prodajni salon. Poskrbeli smo za varnost, tako, da nas lahko obiščete popolnoma brez skrbi.« Ekipa Avtohiše Adria
Novice

Adijo poletje, pozdravljena jesen

27. septembra, 2018

»Počasi, kakšna zima? Saj sem bil še pred kratkim v kopalkah«. Res je. Ni še pozno. Ampak veste, kako pravijo: preventiva je najboljše zdravilo. In zdaj, ko se poletje tudi uradno poslovilo, je pametno počasi začeti razmišljati o pripravi vašega vozila na nizke temperature in spremenljivo vreme.

Ne govorimo o drastičnih pregledih. Zgolj nekaj preventivnih točk, ki vam lahko poslabšajo dan, če se vreme nenadoma poslabša.

Preverite nivo in izrabljenost olja

Premalo ali staro olje je lahko resna težava, še posebej v mrzlem vremenu. Olje je kri vašega avtomobila in mora ostali čisto, da vaše vozilo ostane »zdravo«. Morda ga je le nekoliko premalo. Dolijte ga. V kolikor je prišel čas za menjavo olja, se naročite na redni servis.

Preverite pnevmatike

Pnevmatike so vse kar drži vaše vozilo na cesti, njihova življenjska doba je resda 5 do 10 let, vendar s starostjo guma postaja trša in manj drži vaše vozilo na cesti, zato ne odlašajte predolgo z zamenjavo. Ta informacija bo prišla bolj prav tistim, ki se ne vozite veliko. Ostali pa preverite milimetre profila na vašem zimskem kompletu pnevmatik. Morda vas bo presenetilo, ampak na snegu pravzaprav ni guma tista, ki vas drži na cesti, ampak sneg, ki se zagozdi v profil gume. Zato je profil na pnevmatiki pomemben. Zakonski minimum je bolj za policijo, za varno vožnjo je dobro imeti kakšen milimeter profila več in čim mlajše pnevmatike.

Akumulator je zelo občutljiv na nizke temperature

Poleti lahko deluje brezhibno. Ko pa se temperature spustijo se lahko vaše jutri prevesi v nočno moro. V hladnem vremenu ima akumulator bistveno manjšo kapaciteto. 15 stopinj manj kot je bilo poleti je že lahko tista razlika med delujočim in nedelujočim akumulatorjem.

Preverite filtre za zrak v kabini

Kakor v vročih poletnih mesecih, je tudi pozimi vaš prezračevalni sistem pod stresom. Klima je namreč tudi super za sušenje vlažnega zraka, ki vam zamegli notranjost avtomobila. Preverite, če so filtri za prezračevanje kabine zamašeni, saj vam zamašeni filtri bolj malo koristijo.

Metlice za brisalce in tekočina za pranje

Pogosta megla, dež, sneg, umazanija… Jesen in zima vam ponujata 100 razlogov, zakaj je dobro imeti nove metlice za brisalce in polno posodo tekočine za pranje vetrobranskega stekla.

Dolivanje tekočine za pranje stekel

Preverite stanje žarnic po avtomobilu

Dnevi se krajšajo, vidnost je večino dni slabša kot poleti in s tem postane osvetlitev vašega avtomobila še toliko bolj pomembna. Svetujemo, da imate v vašem vozilu kakšno dodatno žarnico za vsak primer.

Tepihe iz vlaknin zamenjajte z gumijastimi

Jesen in zima sta pri nas tudi dosti bolj namočena letna časa, temperature pa ne ugajajo hitremu izhlapevanju vode v vaših tepihih po avtomobilu. Z gumijastimi tepihi si prikrajšate nos za neprijeten postan vonj mokre tkanine pod nogami. Veliko lažje ga je tudi umiti.

Sledite tem preprostim korakom in jih preverite korak za korakom, da bo prehod v hladnejše mesece toliko bolj prijeten in brezskrben. Vemo pa, da marsikdo danes nima časa in znanja, da sam preveri vse navedeno. Nič hudega, zato smo tu mi. Vaše vozilo lahko zaupate našim strokovnjakom v Novem mestu. Na pregled se lahko naročite na tej povezavi: www.avtohisa-adria.si/sl/servis/

Podobne novice

Hyundai. Veliki zmagovalec avtomobilskega natečaja Automotive Brand Contest

21. septembra, 2017

Hyundai je veliki zmagovalec letošnjega avtomobilskega natečaja Automotive Brand Contest. Prejel je kar tri(3) glavne nagrade, vključno s prestižno nagrado za najboljšo avtomobilsko znamko leta.

Hyundai Kona – Izrazito mladosten in sodoben SUV

14. decembra, 2017

Dandanes se avtomobilistične znamke bojujejo na vse več različnih frontah. Najbolj uporaben karavan, največji, najprostornejši SUV, najboljši avto za vožnjo po mestu… Prav poseben boj pa se odvija na področju kompaktnih športnih terencev, kjer gredo v malce drugo smer. Vozilo ki ni samo uporabno, varno in dobro opremljeno, ampak ima še en faktor. Vozilo, ki vam vzbudi posebne občutke in si ga zares zaželite. Predstavljamo vam Hyundai Kono!