»Sporočamo, da Vam je servis z 20.4.2020 v celoti na razpolago. Ponovno lahko izvajamo vsa servisna popravila in menjavo pnevmatik. Prav tako smo ponovno odprli prodajni salon. Poskrbeli smo za varnost, tako, da nas lahko obiščete popolnoma brez skrbi.« Ekipa Avtohiše Adria
Novice

Fiat 500 in Fiat Panda sta prva modela skupine FCA v svoji kategoriji, opremljena z novo hibridno tehnologijo.

28. maja, 2020

Fiat 500 in Fiat Panda sta simbola znamke Fiat, ki s približno 400.000 prodanimi vozili na leto predstavljata urbano mobilnost v Evropi. Sedaj bosta z uvedbo tehnologije Mild Hybrid tudi pomembno prispevala k trajnostni mobilnosti.

Ikonični Fiat 500 je bil predstavljen leta 1957 in popolnoma prenovljen leta 2007.  V šestdesetih letih prejšnjega stoletja je osvojil evropske ceste, v prvem desetletju 21. stoletja pa je v svoj segment prinesel izjemen preplet sloga in tehnoloških inovacij. Sedaj bo, po zaslugi 500 Hybrid Launch Edition, ponovno odigral vlogo v urbani mobilnosti. Eden od razlogov uspeha prenovljenega 500 so posebne serije – teh je bilo preko 30 – ki so njegovo popularnost ponesle izven sveta avtomobilizma.

Enako navdušujoča je zgodovina modela Fiat Panda. Skrivnost njene priljubljenosti so kompaktne zunanje mere, prostorna notranjost, ki jo je mogoče prilagoditi najrazličnejšim vrstam prtljage,  velika ponudba motorjev in številne barvne kombinacije. S svojo preprostostjo in privlačnostjo je osvojila več kot 7,5 milijona kupcev.

Leto 2020 predstavlja nov mejnik v zgodovini znamke Fiat. S predstavitvijo hibridnih različic modelov 500 in Panda se začenja elektrifikacija znamke, ki se bo nadaljevala z začetkom proizvodnje novega 500. Ta model bo 100 % električen in bo igral pomembno vlogo na področju e-mobilnosti v okviru strategije FCA.

Ikonična modela 500 in Panda sta prvič v zgodovini znamke na voljo v ekskluzivni posebni seriji “Launch Edition” – z uvedbo novega bencinskega pogonskega sklopa Mild Hybrid, ki združuje novi 1,0-litrski 3-valjni motor s 70 konjskimi močmi in 12-voltnim generatorjem in litij-ionsko baterijo. V primerjavi s predhodnikom prinaša različica Mild Hybrid učinkovitejšo porabo goriva in v povprečju za 20 % nižje izpuste CO2, pri modelu Panda Cross celo do 30 %. Zahvaljujoč sistemu BSG je zagotovljen visok nivo udobja med vožnjo in tih zagon motorja brez vibracij v načinu Stop & Start.

Posebno serijo je mogoče prepoznati po znački “Hybrid” na zadnjem delu vozila in po ekskluzivnem logotipu “H”, ki ga tvorita kapljici rose na osrednji konzoli.

Pogonska enota Mild Hybrid je kombinirana z novim 6-stopenjskim ročnim menjalnikom z elementi, usmerjenimi k povečanju okretnosti in izboljšanju učinkovitosti, vključno z nižjim tresenjem in bolj ekonomičnim prestavnim razmerjem 6. prestave. Novi sistem vključuje tudi znižanje celotnega pogonskega sklopa za 45 mm ter s tem nižjemu težišču, kar izboljša vozno dinamiko avtomobila.

Oblazinjenje sedežev v notranjosti je prvo v avtomobilskem svetu, izdelano iz tkanine Seaqual yarn, izdelanega iz reciklirane plastike. 10 % plastike prihaja iz morja in 90 % s kopnega. V fazi tkanja se morski poliester meša z drugimi okolju prijaznimi, naravnimi, recikliranimi ali predelanimi vlakni. Ta zeleni postopek se zaključi z uporabo barvil in ekoloških premazov. Fiat sodeluje z iniciativo Seaqual pri čiščenju oceanov in preprečevanju onesnaževanja morja. Oba nova modela, Fiat 500 in Fiat Panda Hybrid Launch Edition bosta torej zadovoljila kupce tako po estetski kot okoljevarstveni plati, kot tudi v smislu potrošnje in emisij.

Podobne novice

Sodobni asistenčni sistemi

10. avgusta, 2018

Kaj sploh to je? To so sistemi, nameščeni v avtomobilu, ki vam pomagajo pri vožnji. Namesto vas zavirajo, vas opozarjajo na nevarnost, hkrati pa ščitijo tudi druge. V zadnjih letih so začeli ti sistemi čedalje hitreje pronicati iz najdražjih na bolj vsakdanje avtomobile, zato se tudi srečujemo z njimi vse bolj pogosto.

OPEL 24 UR

12. marca, 2018

TA PETEK IN SOBOTO, 16. IN 17. MARCA, VAM V AKCIJI 24 UR NUDIMO SUPER PRIHRANKE ZA VSE MODELE OPEL. VABLJENI V SALON AVTOHIŠA ADRIA!