Novice

Hyundai i20

Hyundai i20 spredaj levo rdeče barve
31. januar, 2019

11 let je minilo, odkar je prvi Hyundai i20 ugledal luč sveta in pričel svojo pot »mešanja štren« ustaljenim Evropskim proizvajalcem. Leta 2014 je prišla druga generacija i20, s katerim so še povečali konkurenčnost, ter do 2016 zabeležili že milijon prodanih primerkov po vsem svetu. Številka pa se naglo dviga, saj je bila s koncem decembra 2018 ta že na 1.3 milijona.

Najbolj očitna razlika pri prenovljenem Hyundaiju i20 je zunanjost. Nova kaskadna sprednja maska je značilna za vsa nova Hyundaijeva vozila. Zadaj so mu prenovili odbijač in luči, kar mu da bolj športen izgled. Na voljo imate streho v črni barvi in 7 barv karoserije, kar vam omogoči 17 barvnih kombinacij, na izbiro pa imate tudi dvoja nova 15- in 16-palčna platišča ter strešno okno.

Trivaljni litrski turbobencinski motor je sedaj poleg 5 stopenjskega ročnega menjalnika, na voljo tudi s sedem-stopenjskim DCT menjalnikom z dvojno sklopko, kar mu pomaga pri učinkovitosti. S 100 ali 120 konjskimi močmi, avtomobilu ne bo zmanjkalo sape tudi v družbi velikih avtomobilov na avtocestah. Šibkejši štirivaljni 1.2 litrski bencinski motor proizvede ali 75 ali 84 konjskih moči in je idealen »šparovček« za mestne vožnje.

Lahko in natančno krmiljenje vam da občutek agilnosti tako v ostrih ovinkih mest kot na vijugasti cesti izven mest. Občutek je še podkrepljen z dobro stabilnostjo na cesti in zelo malo nagibanja karoserije v ovinkih.

Ključna beseda notranjosti je praktičnost. Najti udobno pozicijo sedenja je enostavno, saj si lahko volan nastavite tako po globini kot višini, sedež pa je nastavljiv po višini in ima možnost ogrevanja. Prvi stebrički so razmeroma tanki in ne ovirajo pogleda naprej, pri vožnjo vzvratno pa vam pomagajo parkirni senzorji. Po avtomobilu je dovolj prostora za odlaganje vsakdanjih stvari. Detajle v notranjosti lahko kombinirate v barvi karoserije, za oblazinjenje pa imate na voljo 4 različne kombinacije barvnih poudarkov. Potniki v drugi vrsti ne bodo imeli problema s prostorom za noge in glavo. V zadku vozila je 326 litrov prtljažnega prostora.

Prenova je prinesla tudi varnostne in sisteme za pomoč pri vožnji, katere lahko upravljate preko novega 7-palčnega zaslona na dotik. Na voljo so tudi 3.5 in 5-palčni zaslon, vendar s 7-palčnim dobite serijsko vgrajeno navigacijo. SmartSense se imenuje nabor sistemov, ki skrbijo za vašo varnost na cesti s preprečevanjem naleta, nadzorovanjem voznikove zbranosti, ohranjanjem voznega pasu ter samodejnim zasenčenjem dolgih žarometov. Če imate Apple ali Android telefon, ga lahko od zdaj povežete s sistemom avtomobila in preko njega kličete, upravljate navigacijo in predvajate glasbo.

Iščete majhen a vseeno presenetljivo prostoren mestni avto, ki vas bo pripeljal na cilj varno in udobno, hkrati pa vam lahko ponudi kanček vznemirljive vožnje, če se vam zahoče? Prijavite se na testno vožnjo in ga preizkusite sami.

Prijavite se lahko tu: www.hyundai.si/testna_voznja/

Podobne novice

LEGENDARNIH OPLOVIH 24 UR JE TU !

11. marec, 2019

Ob 15. obletnici LEGENDARNIH OPLOVIH 24 UR, vas ta petek in soboto, 15. in 16. marca 2019, v salonih Avtohiše Adria čakajo Oplova vozila.

Akcija v Avtohiši Adria

23. oktober, 2017

Vabljeni v salon Avtohiša Adria.
Akcija traja do 30.11.2017.