Sporočamo Vam, da je skladno z odlokom vlade Republike Slovenije dovoljena le prodaja vozil na daljavo. V kolikor imate povpraševanje za nova ali rabljena vozila, smo Vam na razpolago na objavljenih telefonskih številkah ali preko elektronske pošte.
Novice

Hyundai Kona Electric – Bi privarčevali več tisoč evrov?

27. februarja, 2019

Za vsakega, ki se je pripravljen odpovedati fosilnemu gorivu je ponudba električnih avtomobilov v zadnjih letih postajala večja in večja. Vsak izmed njih pa je imel eno ključno pomanjkljivost. S prostornostjo in dosegom je prišla visoka cena, z nizko ceno je prišla majhna prostornost in nizek doseg, z nizkim dosegom pa marsikdo izmed nas nima tako ali tako kaj početi. Potem pa je prišla Kona Electric.

Še več. Poleg prostornosti, dosega in dosegljive cene je tu še izgled, za katerega nihče ne more imeti pomislekov. S trendovsko obliko križanca, zaprto masko in strupenim pogledom v LED tehnologiji ter sedmimi barvami karoserije in tremi barvami strehe boste zagotovo izstopali.

Baterija je obdana z aluminijastim ohišjem v podvozju, kar vam omogoči ravno dno vozila in je na voljo v dveh velikostih. Manjša, »mestna« ima kapacitete 39kWh in zmore prevoziti 312 kilometrov, večja s 69kWh pa kar 482 kilometrov. Če se redno vozite razdalje daljše od 500 kilometrov v enem kosu, potem Kona Electric ne bo za vas, vendar vas je takih zelo malo in boste na vaš električni avto morali še malo počakati. Za preostale pa je tak doseg verjetno več kot zadosti. Za učinkovito uporabo baterije skrbi tudi vodno hlajenje baterije. Za polnjenje z regeneracijo uporablja vgrajen 7.2kWh polničec Na 100kW polnilnici boste baterijo do 80% kapacitete napolnili v 54 minutah. Navadna domača vtičnica bo potrebovala 31 ur da Kono Electric napolni do 100%, zato se splača investirati v hitro domačo polnilnico, ki jo napolni v manj kot 10 urah.

Z manjšo baterijo dobite elektromotor, ki je sposoben proizvesti 136 konjskih moči, z večjo baterijo pa pride močnejši, ki premore 204 konjskih moči. Na baterijo dobite tudi garancijo, ki traja 8 let oziroma 200.000 kilometrov. Izbirate lahko med 4 načini vožnje, najbolj zanimiv pa je način pametne regeneracije, ki sam zavira pri mestni vožnji, na drugačnih okoliščinah pa se vam prilagaja glede na način vožnje.

Četudi se pod tlemi avtomobila skriva ogromna baterija, pa je v avtomobilu še vedno dovolj prostora za večino uporabnikov. 322 litrov uporabne prostornine se s podrtimi sedeži spremeni v 1114 litrov prtljažnega prostora. Med navadno in električno Kono boste opazili razliko v osrednji konzoli, saj je rahlo višje postavljena, kar ji doda malce praktičnosti z dodatnimi odlagalnimi površinami. Pred voznikom so digitalni merilniki na 7-palčnem zaslonu ter projekcijski zaslon na vetrobranskem steklu. Izbirate lahko med 7 ali 8-palčnim zaslonom z infotainment sistemom, ki vam da vpogled v široko izbiro asistenčnih in varnostnih sistemov.

Potem pa pridemo do cene. Trenutno na trgu ni avtomobila, ki bi za takšno ceno ponujal toliko prostora in dosega. Za Hyundai Kono Electric, ki vas je sposobna prepeljati 480 kilometrov na poceni eletrični pogon boste največ odšteli slabih 44.000 €, kar je pol toliko kot stane konkurenca, ki ponuja toliko prostora in dosega v enem avtomobilu. Da ne pozabimo, da se ta znesek še zniža za 7.500 € subvencije ekosklada.

Če so vas do zdaj od nakupa električnega vozila odvračale cene, je morda ravno Hyundai Kona tista, ki vas bo omogočila tiho in emisijsko ničelno vožnjo.

Vse to in še več vam bomo z veseljem predstavili in prikazali v Avtohiši Adria v Novem mestu. Vabljeni, da nas obiščete!

Več informacij:
Tel: 07 393 54 03
e-mail: miralem.burkic@adria-plus.si

Podobne novice

Fiat Tipo – Tip Top kupčija

25. julija, 2017

Pri nasledniku Fiat Brava, je takoj jasno, da gre za avtomobil, ki bi lahko bil namenjen “delavskemu razredu”, oziroma ljudem, ki si želijo novega, vsestransko uporabnega vozila za razmeroma nizko ceno.

ZAMENJAJTE ZA VEČ!

22. maja, 2018

OPEL ADAM! Si želite kul mestni avto, ki ima ogromen značaj? Potem zamenjajte vaš stari avto za stilskega ADAMA. ADAM Jam z 1.2 l bencinskim motorjem (51kW/70KM) je izbira za več: že za 10.200 € + dodatne ugodnosti akcije Zamenjajte za več!*** OPEL CORSA! Vedno aktualen avtomobil, v katerem se boste počutili mlado in razigrano. […]