»Sporočamo, da Vam je servis z 20.4.2020 v celoti na razpolago. Ponovno lahko izvajamo vsa servisna popravila in menjavo pnevmatik. Prav tako smo ponovno odprli prodajni salon. Poskrbeli smo za varnost, tako, da nas lahko obiščete popolnoma brez skrbi.« Ekipa Avtohiše Adria
Novice

Hyundai Kona – Izrazito mladosten in sodoben SUV

Hyundai Kona
14. decembra, 2017

Dandanes se avtomobilistične znamke bojujejo na vse več različnih frontah. Najbolj uporaben karavan, največji, najprostornejši SUV, najboljši avto za vožnjo po mestu… Prav poseben boj pa se odvija na področju kompaktnih športnih terencev, kjer gredo v malce drugo smer. Vozilo ki ni samo uporabno, varno in dobro opremljeno, ampak ima še en faktor. Vozilo, ki vam vzbudi posebne občutke in si ga zares zaželite. Predstavljamo vam Hyundai Kono!

Zasnovo avtomobila so prepustili mladim inženirjem in oblikovalcem, ki gledajo na vozila z malce bolj sodobnega vidika. Že sama oblika je na pogled zelo drzna in polna oblikovalskih »bombončkov«, ki jo je težko opisati z drugo besedo kot »funky«. Od razdeljenih dnevnih in nočnih LED žarometov do velike rešetke hladilnika in kolotekov obloženih z zaščito.

Kako velik pa sploh je? Dolg je 4.16 metra, širok 1.8 metra in visok 1.55 metra. Od tal je odmaknjen za 17 centimetrov, kar vam daje nekoliko višji položaj sedenja. V prtljažniku imate za avtomobil te velikosti veliko prostora. 361 litrov prostornine se poveča na 1143 litrov ob podrtih zadnjih sedežih, ki se podirajo v razmerju 60:40. Barvna paleta avtomobila zajema 10 barv, prav tako bo na voljo v dvobarvnih kombinacijah. Na voljo je z 18-, 17- ali 16-palčnimi platišči. Ko ga vidite na cesti, bo zagotovo izstopal!

Oblikovanje notranjosti pokaže malo manj drznosti, a veliko premišljene ergonomije. Razporeditev kontrolnih tipk, sredinskega zaslona in pozicije sedenja voznika je prilagojena boljši preglednosti in lažjemu upravljanju sistemov avtomobila. Rezultat je večja pozornost na cesto pred vami. S tem namenom je kot dodatna oprema na voljo tudi projicirni zaslon pred voznikom. Barva karoserije se nadaljuje v notranjosti z istobarvnimi šivi na oblazinjenju in obrobami ventilacije ter menjalne ročice. Sredinski zaslon je lahko v 7 ali 8-palčni velikosti. 8 palcev je velika tudi diagonala projicirnega zaslona pred voznikom, ki vam v barvah prikaže navigacijo, radijske postaje in varnostne informacije, kot je trenutna omejitev hitrosti.

Hyundai Kona - notranjost

Ostale tehnične funkcije vključujejo povezljivost z vsemi Android in Apple napravami, brezžično polnjenje mobilnih telefonov, brezžično povezljivost in še veliko varnostnih pomočnikov, kot je pomočnik za mrtvi kot, ki vas z grafičnim opozorilom v stranskem ogledalom opozori na vozilo v mrtvem kotu, pomočnik za ohranjanje voznega pasu, avtomatski dolgi žarometi in preprečevanje trka z avtomatskim zaviranjem v sili. Kona vas varuje tudi s sistemom, ki opazuje vašo pozornost na cesto. V kolikor zazna nenavadne vzorce vožnje, vas sprva vizualno opozori, da se ustavite in odpočijete, če zazna, da ste že nevarni sebi in ostalim, vas opozori tudi zvočno in z vibracijami volanskega obroča.

Hyundai Kona je na voljo z dvema bencinskima motorjema. Prvi, litrski, ima tri valje in 120 konjskih moči ter je na voljo s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Drugi je večji in sicer 1.6 litrski s šeststopenjskim avtomatskim menjalnikom in 177 konjskimi močmi. Naslednje leto bo Kono mogoče kupiti tudi z 1.6 litrskim dizelskim motorjem.
Močnejši motor bo povezan tudi s štirikolesnim pogonom, ki se vključi po potrebi, ter na zadnji kolesi prenese do 50% moči.

Hyundai za leto 2019 napoveduje tudi povsem električno verzijo Kone, a več o njej ob prihodu.

Obiščite naš salon na Podbevškovi ulici v Novem mestu in se zapeljite Hyundai Kono. Z veseljem vam jo bodo ponudili, da opravite testno vožnjo. Prepričani smo , da vas bo navdušila!

Podobne novice

Zaradi trenutnih zdravstvenih razmer do nadaljnjega zapiramo Avtohišo Adria

16. marca, 2020

Sporočamo vam, da zaradi trenutnih zdravstvenih razmer v povezavi z izbruhom in širjenjem Covid-19 ter skladno z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v RS do nadaljnjega zapiramo Avtohišo Adria.

Akcija staro za novo s prihranki do 3.540 € in paketom ugodnosti

30. maja, 2017

V akciji staro za novo vam poleg prihrankov do 3.540 € podarimo še vrednost obveznega zavarovanja, letne vinjete in polnega rezervoarja goriva.