»Sporočamo, da Vam je servis z 20.4.2020 v celoti na razpolago. Ponovno lahko izvajamo vsa servisna popravila in menjavo pnevmatik. Prav tako smo ponovno odprli prodajni salon. Poskrbeli smo za varnost, tako, da nas lahko obiščete popolnoma brez skrbi.« Ekipa Avtohiše Adria
Novice

Je vaše vozilo pripravljeno na poletje?

Salon zunaj komplet
29. maja, 2019

Vozniki se po navadi veliko bolj bojimo zime kot poletja. Zato tudi naša vozila bolje pripravimo na zimsko obdobje kot poletno. Pregledamo obrabo pnevmatik, dotočimo olje in smo nasploh bolj pozorni do našega vozila. Poletje pa je lahko enako kruto do našega vozila in do nas samih kot zima.

S poletjem tik pred vrati imamo za vas 10 nasvetov, kako si zagotoviti mirno poletje na cesti.

  1. Preverite vaše pnevmatike.

Pnevmatike so vaš edini stik s cestiščem, zato je lahko uvideti, zakaj so le te najpomembnejši del, ko govorimo o varnosti. Izrabljene ali premalo napolnjene pnevmatike so lahko glavni vir težav na cesti. Preglejte jih, če kažejo znake neenake obrabe, stranske mehurčke ali napokano površino. V skrajnem primeru lahko pri visokih hitrostih pride tudi do eksplozije pnevmatike.

  1. Preverite vaše zavore.

Počasnejši promet v zimskem obdobju, je vašim zavoram dodal veliko dodatne uporabe. Preverite če so diski in ploščice še v dobrem stanju. Zimski čas nam postreže tudi s fenomenom, ki se imenuje ekstremni termalni cikli. Ob močnejšem zaviranju je vaše zavore segrejejo na zelo visoke temperature, ki pa se zelo hitro ohladijo med vožnjo po mokrem ali zaledenelem cestišču. Kovina se hitro širi in krči, kar lahko povzroči poškodbe na zavorah.

  1. Preverite nivo olja.

Olje je mazilo vseh premikajočih delov motorja, ki se hitro obrabijo, če je olja premalo ali je že izrabljeno. Če ga je premalo, ga dotočite, če pa je črno in zrnato, ga čimprej zamenjajte.

  1. Preverite nivo hladilne tekočine.

V poletnih mesecih je vaše vozilo še toliko bolj obremenjeno z zagotavljanjem optimalne temperature delovanja motorja, saj mu vroč zrak, ki lahko nad razgretim cestiščem doseže tudi do 60°C ne pomaga.

  1. Preverite stanje akumulatorja.

Tudi vaš akumulator bo poleg celotnega avtomobila obremenjen še s klimatsko napravo, kar lahko pusti svoj pečat na akumulatorju.

  1. Temeljito očistite svoje vozilo.

Poleg tega, da bo vaše vozilo izgledalo bolje, boste na čistem vozilu hitreje opazili napake ali puščanje različnih tekočin. Temeljito pranje je priporočljivo tudi zaradi soli in nesnage, ki se nabere na podvozju in med vrzeli panelov karoserije. S temeljitim pranjem se bost izognili nepotrebnim popravilom zaradi rje.

  1. Vašemu serviserju naročite, naj pregleda zavorno tekočino, tekočino servo volana ter olje menjalnika.
  2. Zamenjajte izrabljene brisalce:

Led na vetrobranskem steklu, konstantni piš umazanije in nizke temperature povzročijo poškodbe na gumi vaših brisalcev. Zamenjajte jih, da boste imeli ob deževnih dneh kristalno jasen pogled na cesto.

  1. Preverite vaše luči.

Že res, da so poletni dnevi dolgi, a zato niso vaše luči nič manj pomembne. S pregledom vseh svetilnih teles na vašem vozilu se izognete marsikateri težavi. Nihče si ne želi peljati sredi noči v megli z enim žarometom, kajne?

  1. Preverite klimatsko napravo.

Dobro počutje pomeni, da boste bolj zbrani na cesto pred vami, za to pa je nujna prijetna temperatura v avtomobilu. Preverite ali je v klimatski napravi zmanjkalo plina, ki ohlaja zrak. Če ima zrak, ki piha iz klimatske naprave neprijeten vonj, je to lahko zelo slabo za vaše zdravje, saj se je najverjetneje v ventilacijskih ceveh nabrala plesen. V tem primeru vaša klimatska naprava potrebuje čiščenje in menjavo mikrofiltrov.

 

Večino napotkov lahko izpolnite sami, za ostalo pa priporočamo naše izkušene serviserje, ki vam bodo z veseljem pomagali.

Za preglede in servis se lahko naročite tu.

Podobne novice

Hyundai Kona – Izrazito mladosten in sodoben SUV

14. decembra, 2017

Dandanes se avtomobilistične znamke bojujejo na vse več različnih frontah. Najbolj uporaben karavan, največji, najprostornejši SUV, najboljši avto za vožnjo po mestu… Prav poseben boj pa se odvija na področju kompaktnih športnih terencev, kjer gredo v malce drugo smer. Vozilo ki ni samo uporabno, varno in dobro opremljeno, ampak ima še en faktor. Vozilo, ki vam vzbudi posebne občutke in si ga zares zaželite. Predstavljamo vam Hyundai Kono!

Zaradi trenutnih zdravstvenih razmer do nadaljnjega zapiramo Avtohišo Adria

16. marca, 2020

Sporočamo vam, da zaradi trenutnih zdravstvenih razmer v povezavi z izbruhom in širjenjem Covid-19 ter skladno z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v RS do nadaljnjega zapiramo Avtohišo Adria.