»Sporočamo, da Vam je servis z 20.4.2020 v celoti na razpolago. Ponovno lahko izvajamo vsa servisna popravila in menjavo pnevmatik. Prav tako smo ponovno odprli prodajni salon. Poskrbeli smo za varnost, tako, da nas lahko obiščete popolnoma brez skrbi.« Ekipa Avtohiše Adria
Novice

V primerjavi s prejšnjo generacijo je skoraj nerazpoznavna. Iz majhnega enoprostorca so naredili elegantno obliko hatcbacka.

30. novembra, 2019

Opel je imel novo generacijo Corse pripravljeno že pred skoraj tremi leti.  Tik pred zagonom produkcijskih trakov pa je Opla kupil koncern Peugeot – Citroen. Koncernske zahteve so takšne kakršne pač so in Opel je moral začeti znova. Po dveh letih in pol – kar je zelo hitro za celoten proces načrtovanja novega avtomobila) je končno prišla nova, šesta generacija Opel Corse.

V primerjavi s prejšnjo generacijo je skoraj nerazpoznavna. Iz majhnega enoprostorca so naredili elegantno obliko hatcbacka. Pokrov motorja je daljši, zato so morali armaturno ploščo premakniti proti vetrobranskem steklu. Streha je kar 48 milimetrov nižje, malce je tudi daljša in ožja. Voznikov sedež je 28 milimetrov nižje, daljša je tudi medosna razdalja. Zaradi pametne zasnove je nova Corsa kar 100 kilogramov lažja od predhodnice, najlažja različica tako tehta le 980 kilogramov.

Notranjost bi lahko opisali z eno besedo – prijetna. Opel je naredil korak naprej in izboljšal kvaliteto materialov, sam izgled notranjosti pa je bolj dodelan. Sredi armature najdemo 7-palčni oziroma z doplačilom 10-palčni navigacijski zaslon in možnost povezave s pametno prenosno napravo. Na seznamu dodatne opreme je 7-palčni zaslon z digitalnimi merilniki. Napredek se je zgodil tudi v zadku avtomobila. Prostornino prtljažnika so povečali za 24 litrov, skupno na 309 litrov uporabne prostornine.

Seznam varnostne, asistenčne in multimedijske opreme je daljši kot kadarkoli doslej. IntelliLux LED matrični žarometi, ki smo jih že navajeni z nove Astre in Insignie so premierno v svojem razredu predstavili pri Opel Corsi. Dodali so tudi sistem za zaznavanje prometnih znakov, radarski tempomat, nadzor mrtvih kotov, parkirne senzorje in kamere ter sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu.

Novi bencinski motorji so izjemno učinkoviti in zmogljivi. Inženirji so notranje trenje in z njim povezane izgube, zmanjšali na minimum. Navora je veliko že pri nižkih vrtljajih, saj je turbopolnilnik zelo odziven. Najosnovnejši motor je bencinski, s prostornino 1,2 litra in 75 KM. Največji navor 1.2-litrskega bencinskega motorja s 100 KM znaša 205 Nm, zmogljivejši s 130 KM razvije pa kar 230 Nm. Izboljšave učinkovitosti pri vseh motorjih se odražajo na vozni zmogljivosti. Poleg zgoraj omenjenih turbobencinarjev je v ponudbi še 1,5-litrski turbodizel s 100 KM. Izbirate lahko tudi med 6-stopenjskim ročnim in 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Kmalu bo na voljo še povsem električna Corsa-e. Elektromotor bo imel 134 KM in baterijo s kapaciteto 50 kWh, kar bo zadoščalo za okoli 330 prevoženih kilometrov. Vgrajen bo tudi polnilnik za hitro polnjenje s 100 kW, ki bo baterijo napolnil od 0 do 80% v zgolj 30 minutah.

Nova Opel Corsa je že na voljo za ogled in testne vožnje v našem salonu. Obiščite nas in se prepustite svetovanju naših prodajnih svetovalcev.

Podobne novice

ODPELJI OPLA IZ ZALOGE!

23. septembra, 2019

Izkoristi akcijski popust na modele vozil Opel Corsa in Opel Astra

Fiat 500 in Fiat Panda sta prva modela skupine FCA v svoji kategoriji, opremljena z novo hibridno tehnologijo.

28. maja, 2020

Fiat 500 in Fiat Panda sta simbola znamke Fiat, ki s približno 400.000 prodanimi vozili na leto predstavljata urbano mobilnost v Evropi. Sedaj bosta z uvedbo tehnologije Mild Hybrid tudi pomembno prispevala k trajnostni mobilnosti. Ikonični Fiat 500 je bil predstavljen leta 1957 in popolnoma prenovljen leta 2007.  V šestdesetih letih prejšnjega stoletja je osvojil […]