Novice

Novi Hyundai Santa Fe – Odpeljite udobje svoje dnevne sobe s seboj na popotovanje

29. novembra, 2018

V Avtohiši Adria že gostimo novinca v Hyundaijevi ponudbi – obiščite nas in ga spoznajte čisto od blizu.

Za pokušino: Hyundaijev veliki SUV je že v preteklosti navduševal s svojo napredno tehnologijo, prostornostjo in voznimi lastnostmi, ki voznika navdajo s samozavestjo ter občutkom popolne varnosti. V novi (že četrti) generaciji je Santa Fe bolj izpopolnjen kot kdaj koli. Gre namreč za tehnološko najbolj napreden avtomobil, ki je zapeljal iz Hyundaijeve tovarne.

Njegov videz je mogočen, a obenem zelo dinamičen. Takoj se boste zagledali v impozantno masko, ki jo ključno zaznamujeta dvodelna žarometa v LED tehnologiji in Hyundaijeva značilna, privlačna kaskadna maska.

Za bolj številčne družine, ali pa zgolj tiste, ki si v avtomobilu želite številčnejšo družbo, Santa Fe odslej ponuja tudi možnost izbire sedmih sedežev. Da ne bo kakšne nejasnosti – poprej smo poznali tudi različico Grand Santa Fe – zdaj pa je zadeva poenotena. Zakaj? Novi Santa Fe v primerjavi s predhodnikom ponuja še več prostora.

Potniki v drugi vrsti boste lahko uživali v 38 mm več prostora za noge, pa tudi nekoliko višje boste sedeli, kar pomeni, da bo vožnja odslej še bolj udobna in prijetna. S preprostim pritiskom na gumb lahko drugo vrsto sedežev pomaknete naprej in tako zlahka vstopite v tretjo vrsto. Pa tudi tam je novi Santa Fe prostorsko razkošnejši od predhodnika, saj ponuja 22 mm več prostora pod stropom vozila. Skratka, pri prostornosti in udobju ne sklepamo kompromisov!

Ko se odpravimo zdoma na družinsko popotovanje običajno želimo kar največ prostora za nujno, pa tudi tisto malo manj nujno opremo. Santa Fe pravi: »Ni problema.« 625 litrov uporabne prtljažne prostornine bo vaše kovčke in nahrbtnike zelo gostoljubno sprejelo. V primerjavi s predhodnikom je ta številka zdaj višja za kar 40 litrov.

Za začetek lahko izbirate med dvema zmogljivima, varčnima in zanesljivima turbodizelskima motorjema. Oba sta kajpak usklajena z najnovejšimi okoljskimi standardi, Hyundaijevim inženirjem pa je uspelo, da so še dodatno zmanjšali porabo goriva. Serijski 2,0-litrski motor je na voljo v dveh različicah – prva razvije največ 150 KM, druga pa 185 KM. Izbirate lahko med natančnim 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, ali pa novim 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom, ki velja za najsodobnejši produkt v Hyundaijevi ponudbi.

Za tiste, ki si želite več moči pod pokrovom motorja, lahko ponudimo tudi močnejši 2,2-litrski turbodizelski motor. Ta ima kar 200 KM in lahko sodeluje s 6-stopenjskim ročnim, ali pa 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Seveda, svojega Santa Fe-ja lahko, če želite, opremite tudi z izvrstnim štirikolesnim pogonom, ki vam bo koristil pri premagovanju zahtevnejših terenov in podlag.

Ne le katerim koli štirikolesnim pogonom, pač pa gre tokrat v primeru Santa Fe-ja za popolnoma novo generacijo Hyundaijeve štirikolesne tehnologije. Pogon HTRAC temelji na variabilni razporeditvi navora in zavorne sile, ki jo sistem inteligentno premešča med prednjim in zadnjim kolesnim parom, ko določeno kolo izgubi oprijem s podlago. Za »terenske« sladokusce je na voljo tudi samo-prilagodljivo vzmetenje. Vzmeti vozila se tako samodejno dvigujejo, blažilniki pa prilagajajo odzivnost. Koristno tudi v primeru, ko v prtljažnik zložite večjo količino prtljage, saj podvozje izniči vpliv teže in prilagodi svoje delovanje.

Novi Santa Fe vas bo navdušil s svojo izjemno pestro paleto varnostnih tehnologij, ki jih združuje pod oznako »Hyundai SmartSense«. Avtomobil bo nad vašo varnostjo in varnostjo vaših najdražjih bdel s številnimi varnostnimi sistemi. Na primer: s sistemom za opozarjanje na potnike zadaj, ki s pomočjo senzorjev nadzira zadnje sedeže in voznika opozori, če bi vozilo zapustil, ko so potniki še v njem. Santa Fe je prvič opremljen tudi s sistemom, ki preprečuje bočni trk. Če se boste z manj pregledne stranske ceste ali parkirišča vzvratno vključevali v promet, vas bo sistem v primeru nevarnosti opozoril in, če bo to potrebno, tudi samodejno zaustavil vozilo. Če se vašemu vozilu približuje drugo, sistem samodejno začasno zaklene vrata in onemogoči potnikom, da bi izstopili iz vozila ter tako onemogoči možnost nesreče.

Vse to in še več vam bomo z veseljem predstavili in prikazali v Avtohiši Adria v Novem mestu. Vabljeni, da nas obiščete!

Več informacij:
Tel: 07 393 54 03
e-mail: miralem.burkic@adria-plus.si

Podobne novice

Hyundai i30 nove generacije je na testu Euro NCAP osvojil vseh 5 zvezdic

21. septembra, 2017

Hyundai i30 je od neodvisne organizacije Euro NCAP pridobil največjo varnostno oceno – pet zvezdic. Ta rezultat poudarja Hyundaijev uspešen pristop demokratizacije naprednih varnostnih tehnologij in funkcij v i30.

Novi Hyundai Santa Fe

29. aprila, 2019

Hyundai je od leta 2001 v nakup enega izmed njihovih športnih terencev prepričal 1.6 milijona Evropejcev. Od tega se jih je 400.000 odločilo prav za Santa Feja. S četrto generacijo pa imajo cilje še višje. Dejstvo je, da ljudem iz drugih kontinentov ugajajo drugačni dizajni avtomobilov kot Evropejcem. Zato so Novega Santa Feja zasnovali v […]