Sporočamo Vam, da je skladno z odlokom vlade Republike Slovenije začasno ustavljena prodaja vozil in nadomestnih delov potrošnikom. V zvezi z vozili in nadomestnimi deli vam bomo z veseljem odgovorili preko telefona ali elektronske pošte.
Servisno dejavnost in menjavo pnevmatik izvajamo nemoteno in na varen način. Kontaktirajte nas in pravočasno rezervirajte termin.
Novice

Novi Hyundai Tucson

26. oktobra, 2020

Hyundaijeva uspešnica z imenom Tucson je bila deležna popolne prenove znotraj in zunaj. Popolnoma nov izgled, združen s novimi tehnologijami in posodobljeno šasijo ga bodo potisnili višje po lestvici na trgu srednje velikih mestnih terencev.

Grobo zasnovo novega Tucsona smo videli že leta 2019 s konceptnim vozilom Vision T concept. Končna različica si deli mnoge oblikovalske lastnosti s konceptnim vozilom. Na sprednjem delu je zelo dominantna nova maska z integriranimi LED dnevnimi lučmi. V primerjavi s trenutnim Tucsonom je zelo drugačen. Boki so veliko bolj poudarjeni z globokimi zarezami, drznimi loki, kvadratnimi kolesnimi loki in dolgim lokom kroma od A do C stebrička. Zadnji konec definira nova Led luč, ki se razprostira skozi celoten zadek s podaljški ob straneh, ki dajejo izgled čekanov. Vzorec luči in zadnjega odbijača je podoben kot vzorec nove maske motorja.

Nova različica je malce daljša in širša kot pri predhodniku, za 10 mm pa je daljša tudi medosna razdalja. Rezultat je 26 mm več prostora za noge in 620 litrov prostornine v prtljažniku. Na voljo imate platišča velikosti med 17 in 19-palci, na voljo pa imate tudi 9 barv karoserije, ki jo lahko kombinirate s kontrastno barvo strehe.

Celovita preobrazba se nadaljuje v notranjosti; Armaturna plošča je postavljena nižje, da se poveča preglednost iz avtomobila, celotno oblikovanje pa je definirano z dvema krom črtama, ki se razprostirata okoli vrat, po vrhu armaturne plošče in se stekata v osrednjo konzolo, ki je po novem v višini voznikove roke. Ročico menjalnika je zamenjal majhen shift-by-wire gumb.

Velika razlika je tudi v kvaliteti materialov notranjosti. Mehka plastika je povsod na višini vaših rok, na voljo pa boste imeli tudi možnost črno-črnega ali črno-bež usnjenega ali oblazinjenja iz blaga. Na izbiro imate tudi 64 barv osvetlitve kabine.

Pred voznikom je sedaj 10.25-palčni digitalni zaslon, ki vam prikazuje vse informacije o avtomobilu. 10.25-palčni zaslon je tudi na sredini armaturne plošče, ki zdaj podpira Android Auto in Apple CarPlay. Celoten infotainment sistem je del nove centralne konzole, ki uporablja gumbe na dotik namesto fizičnih. Nova uporabna funkcija je tudi »Navigacija zadnjega kilometra«, ki vam na telefon pošlje navodila za pot, če končna točka ni dostopna z avtomobilom. Del navigacije je tudi spremljanje parkirnih mest in prometne situacije v živo.

Hyundai ni pozabil na posodobitev linije motorjev. Vstopni model ima 148 konjski 1.6-litrski bencinski motor, 6-stopenjski ročni menjalnik in ali dvo ali štirikolesni pogon.

Na voljo bodo 48-voltni blagi hibridi v povezavi s 1.6-litrskim turbobencinskim motorjem in ali 148 konjskih moči ali 178 konjskih moči. Oba sta na voljo z novim 6-stopenjskim inteligentnim ročnim menjalnikom ali 7-stopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom. Na voljo bo tudi 134 konjski, 48-voltni dizelski motor.

Na voljo bo tudi hibridna verzija, ki združuje 1.6-litrski beninski motor s 59 konjskim elektromotorjem in 1.49 kWh baterijo s skupno močjo 227 konjskih moči in 350 Nm navora. Standardno bo na voljo s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom, štirikolesna različica pa bo opremljena s Terrain Control za vožnjo izven urejenih poti

Kasneje v letu 2021 bo na voljo tudi različica priključnega hibrida.

Kupci imate na voljo tudi adaptivno vzmetenje, ki bo na voljo pri različici z višjim nivojem opreme. Vzmetenje bo mehkejše v načinih delovanja Normal in Eco, ter bolj čvrsto v načinu Sport. To bo tudi vplivalo na odzivnost krmiljenja.

Hyundai je z novim Tucsonom predstavil tudi veliko novih asistenčnih in varnostnih sistemov. Najpomembnejši je pomoč pri vožnji na avtocestah, ki ponuja že delno avtonomijo vožnje. Tucson bo samodejno pospeševal in zaviral ter vozil med črtami na cestišču. Na voljo je tudi sistem pametnega pomočnika za parkirišča na daljavo, kjer se bo avto sam odparkiral s pritiskom na gumb na ključu.

Za več informacij pokličite enega izmed naših prodajnih svetovalcev ali nas obiščite na lokaciji v Novem mestu.

Kontakt

 

Podobne novice

Opel Insignia Grand Sport

4. junija, 2018

Opel Insignia Grand Sport je zamenjava za Oplovega predstavnika v razredu srednje velikih družinskih limuzin. A ni večje le ime. Popolnoma nov avto je zrasel v praktično vse smeri. Daljši je za 55 mm, medosna razdalja se je povečala za kar 92 mm, širina pa za 7 milimetrov. Nedvomno je nova Insignia avtomobil, ki naredi […]

Novi Hyundai i10 N Line

26. julija, 2020

Kmalu po premieri novega i10 je Hyundai razkril plane za povečanja potrfolia N Line modelov z i10 N Line. Luč dneva je ugledal na Frankfurtskem avtosalonu. Novi model združuje dinamičen dizajn, več povezljivosti in napredno varnostno opremo modela i10 z dinamično športnostjo oznake N Line. Novi i10 je četrti Hyundaijev model po i30, i30 Fastback […]