Novice

Novi Opel Grandland X z najzmogljivejšim dizelskim motorjem

2. februarja, 2018

Novi Opel Grandland X je zdaj na voljo z najzmogljivejšim dizelskim motorjem in novo prestižno stopnjo opremo

  • Kompaktni športni terenec z dizelskim motorjem s 130 kW/177 KM in osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom, na voljo od 33.990 EUR
  • 2,0-litrski dizelski motor je najzmogljivejši v ponudbi motorjev za novinca
  • Opel Grandland X Ultimate z opremo za vrhunsko udobje stane od 28.590 EUR

Z začetkom letošnjega leta je Opel razširil ponudbo pogonskih sklopov za dinamičnega novinca med športnimi terenci. Grandland X, ki je tako sedaj na voljo tudi z 2,0-litrskim najzmogljivejšim dizelskim motorjem s 130 kW/177 KM, ki razvije največji navor 400 Nm. Dopolnjuje ga novi osemstopenjski avtomatski menjalnik, na voljo pa je od 33.990 EUR (priporočene prodajne cene z DDV v Sloveniji; poraba pri voznem ciklu NEDC: mestna vožnja 5,31–5,3 l/100 km, zunajmestna vožnja 4,51–4,6 l/100 km, kombinirano 4.81–4,9 l/100 km, emisije CO2 1261–128 g/km).

“Naš novi Opel Grandland X uteleša pustolovskega duha in svobodo. Očitno predstavlja idealno izbiro izjemno zmogljivi turbo dizelski motor, ki obljublja dodatno uživanje v vožnji ob obrzdani porabi goriva. To omogoča naš novi najzmogljivejši 2,0-litrski dizelski motor za Grandlanda X. Naš novi izzivalec v segmentu športnih terencev lahko razvije svoj popolni potencial v kombinaciji z osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom, ki prestavlja nadvse uglajeno,” je povedal Peter Küspert, direktor prodaje in trženja pri Opel Automobile GmbH.

Poleg tega bo Opel Grandland X na voljo tudi s prestižno stopnjo opreme ‘Ultimate’, ki standardno vključuje niz razkošnih možnosti. Športni in obenem elegantni SUV je še privlačnejši z 19-palčnimi dvobarvnimi platišči iz lahkih kovin in srebrnimi strešnimi nosilci, na voljo pa je od 28.590 EUR. Vrhunsko dobro počutje obljubljajo tudi izjemni ergonomski sedeži, usnjeno oblazinjenje, odličen zvočni sistem Denon, številni ultra-sodobni sistemi za pomoč vozniku ter sistemi za informacije in razvedrilo.

Odlične tehnologije z zajamčenim uživanjem v vožnji: 2,0-litrski dizelski motor z osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom

Novi Opel Grandland X vzbuja nezadržno željo sesti za volan novinca med SUV-ji, ki vabi s prostorno notranjostjo, ‘kul’ terenskim videzom in športno karoserijo. Opel ga je opremil z živahnimi bencinskimi in dizelskimi motorji, ki zagotavljajo učinkovito porabo goriva in osupljivo zmogljivost. Najnovejši v ponudbi pogonov je najzmogljivejši 2,0-litrski turbo dizel. Na novo razviti motor poskrbi za moč 130 kW/177 KM pri 3750 vrtljajih v minuti in zagotovi največji navor 400 Nm pri 2000 vrtljajih v minuti, zato ima Grandland X na voljo vso moč, ki jo želijo ljubitelji svobode v športnih terencih. Z 2,0-litrskim dizelskim motorjem Grandland X pospeši od 0 do 100 km/h v 9,5 sekunde. Največja hitrost znaša 211 km/h. Poleg tega lahko Grandland X v tej konfiguraciji vleče prikolico, težko do 2000 kilogramov (prikolica z zavorami na naklonu 12 %), zato ni le športen, temveč je tudi praktično vlečno vozilo.

Živahnosti navkljub je Grandland X izjemno učinkovit, saj kombinirana poraba ne presega petih litrov. Motor deluje tudi z učinkovitim sistemom za nadzor emisij izpušnih plinov z vbrizgavanjem dodatka AdBlue (SCR, selektivna katalitična redukcija), ki iz izpušnih plinov motorja odstrani dušikove okside (NOx). Vodna raztopina sečnine, ki vsebuje amonijak (NH3), v katalizatorju SCR reagira z dušikovimi oksidi in jih razgradi v neškodljivi dušik in vodno paro.

Za zgledne rezultate ima zasluge tudi novi osemstopenjski avtomatski menjalnik, ki dopolnjuje štirivaljni dizelski motor. Grandland X je po Insignii drugi Opel, ki je na voljo s prestižnim učinkovitim osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom. Zanj je značilno še bolj natančno in uglajeno prestavljanje kot pri šeststopenjskem avtomatskem menjalniku.

Ultimate: prestižne možnosti za popolno udobje pri vožnji z Grandlandom X
Grandlanda X je zdaj mogoče za doplačilo naročiti tudi z Oplovo prestižno stopnjo opreme: ‘Ultimate’ je sopomenka za uživanje v nadvse udobnih potovanjih z izjemno povezljivostjo ter ultra-sodobnimi tehnologijami in asistenčnimi sistemi.

19-palčna dvobarvna platišča iz lahkih kovin, srebrni strešni nosilci in pokrovi zunanjih ogledal v diamantno črni barvi poskrbijo za še bolj osupljiv videz zunanjosti Grandlanda X. Uživanje v prijetni vožnji zagotavljajo vrhunski ergonomski sedeži s certifikatom AGR in usnjenim oblazinjenjem, prednja in zunanja zadnja sedeža sta ogrevana. Športne stopalke iz aluminija dodatno poudarijo športen občutek za volanom.

Vrhunski zvočni sistem, ki je standardno vključen v opremo Ultimate, z osmimi zvočniki in basovskim ‘subwooferjem’ ustvari izjemno zvočno izkušnjo, digitalni radio DAB+ poveča število radijskih postaj, ki so na voljo. Voznik in sopotniki so vedno odlično povezani, saj so jim na voljo pomočnik za povezave in osebne storitve OnStar in Apple CarPlay združljivi sistem za informacije in razvedrilo IntelliLink Navi 5.0 z osempalčnim zaslonom na dotik. Združljive pametne telefone je možno polniti brezžično.

Opel Grandland X pa ni samo ekstremno udoben – je tudi ekstremno varen. To omogočajo številne funkcije, ki so standardno vključene v opremo Ultimate, na primer prilagodljivi AFL LED žarometi, kamera z zornim kotom 360° in napredni parkirni pomočnik.

_____________________________

1 S pnevmatikami z nizkim kotalnim uporom

Podobne novice

Hyundai. Veliki zmagovalec avtomobilskega natečaja Automotive Brand Contest

21. septembra, 2017

Hyundai je veliki zmagovalec letošnjega avtomobilskega natečaja Automotive Brand Contest. Prejel je kar tri(3) glavne nagrade, vključno s prestižno nagrado za najboljšo avtomobilsko znamko leta.

Hyundai Kona – Izrazito mladosten in sodoben SUV

14. decembra, 2017

Dandanes se avtomobilistične znamke bojujejo na vse več različnih frontah. Najbolj uporaben karavan, največji, najprostornejši SUV, najboljši avto za vožnjo po mestu… Prav poseben boj pa se odvija na področju kompaktnih športnih terencev, kjer gredo v malce drugo smer. Vozilo ki ni samo uporabno, varno in dobro opremljeno, ampak ima še en faktor. Vozilo, ki vam vzbudi posebne občutke in si ga zares zaželite. Predstavljamo vam Hyundai Kono!