Novice

Opel Combo Life – mednarodni dostavnik leta 2019

12. november, 2018

Poleg sestrskega Rifterja in Berlinga je tu še tretje večnamensko vozilo iz skupine PSA. In ravno Combo se od ostalih dveh loči po izjemni funkcionalnosti in prilagodljivosti, zaradi česar je odličen partner družin. Tudi žirija specializiranih avtomobilističnih novinarjev iz 25 držav ga je pohvalila, saj je s 127 točkami premagal vso konkurenco in postal mednarodni dostavnik leta 2019.

Praktičnost. Glavna točka Comba, ki bo prepričala vsakogar, ki na avtomobil gleda skozi oči očeta ali poslovneža. V Evropi je v zadnjih štirih letih prodaja vozil tega tipa narasla za četrtino in je še v vzponu. V preteklosti je bil Combo bolj usmerjen v tovorno izvedbo, z novo izvedbo pa se je z namembnostjo premaknil na prevoz oseb.

Praktičnost prostora torej. In tega je veliko. Za lažji dostop ima na straneh velika dvojna drsna vrata, ki vam bodo koristila tako za dostop do tovornega prostora, kot na ozkih parkiriščih. Dvižna zadnja vrata odpirajo dostop do prtljažnega prostora s 597 litrov prostornine, ki se s podrto drugo vrsto sedežev poveča na izjemnih 2126 litrov. Na voljo imate tudi podaljšano različico, ki se s 4.4 metra podaljša na 4.75 metra. Za prtljažni prostor na podaljšani različici se poveča na kar 850 litrov in s podrtimi zadnjimi sedeži na 2693 litrov. Nov je tudi odlagalni prostor na zadnjem delu stropa, ki je zelo dobrodošlo in funkcionalno odlagalno mesto za najrazličnejše stvari. Tako v krajši kot daljši različici imate na voljo 5 ali 7 sedežev, ki jih lahko podremo ali odstranimo iz vozila. Opcijsko imate na voljo sovoznikov sedež, ki se povsem zloži naprej.

Med opremo boste našli vse vodilne tehnološke sisteme za pomoč in udobje voznika ter potnikov. Parkiranje bo olajšano s pomočnikom za parkiranje zadnje generacije ter parkirnimi kamerami, pogleda vam ne bo potrebno umikati s ceste zahvaljujoč projekcijskemu zaslonu na vetrobranskem steklu in spremljanja utrujenosti voznika. Z radarjem, kamerami in senzorji bo Combo sam zaviral ob nevarnosti naleta, sam izenačeval hitrosti vozila pred vami in se držal na svojem voznem pasu. Obenem bo tudi sam zasenčil dolge luči ob prihodu nasproti vozečega vozila ter ob prihodu v naselje ter vam pomagal pri speljevanju v klanec. Kot del dodatne opreme je na voljo tudi sistem nadzora oprijema IntelliGrip s petimi različnimi načini vožnje; normalen, sneg, blato, pesek in način z izklopljenim ESP. Ob naročilu vlečne kljuke dobite zraven še sistem za nadzor stabilnosti prikolice.

Zaslon sredi armaturne plošče meri največ 8 palcev in ima povezljivostne funkcije s tako Apple Car Play kot Android Auto. Telefon boste lahko polnili brezžično prav tako pa je na voljo 240 V vtičnica. Vsega skupaj ima 28 predalov in odlagalnih površin za vsakdanje stvari, ki se tako ne bodo nenadzorovano valile po avtomobilu.

Poganjali ga bodo tako bencinski kot dizelski motorji. Bencinski motor s turbopolnilnikom bo s 1.2 litri prostornine na voljo s 110 in 130 konjskimi močmi, dizelski 1.5-litrski motor, prav tako s turbopolnilnikom pa bo na voljo s 75, 100 in 130 konjskimi močmi. Z motorji si lahko izberete 5 ali 6-stopenjski menjalnik, prvič pa je v tem segmentu na voljo tudi 8-stopenjski avtomatski menjalnik.

Za očete, manjše podjetnike in tiste, ki ste raje povsod drugje kot doma, pomeni Combo nov nivo svobode tako s svojo praktičnostjo, prostornostjo in cenovno ugodnostjo.
Za več informacij in testno vožnjo kliknite tu: goo.gl/8ooQpx

Podobne novice

Adijo poletje, pozdravljena jesen

27. september, 2018

»Počasi, kakšna zima? Saj sem bil še pred kratkim v kopalkah«. Res je. Ni še pozno. Ampak veste, kako pravijo: preventiva je najboljše zdravilo. In zdaj, ko se poletje tudi uradno poslovilo, je pametno počasi začeti razmišljati o pripravi vašega vozila na nizke temperature in spremenljivo vreme.

Ne govorimo o drastičnih pregledih. Zgolj nekaj preventivnih točk, ki vam lahko poslabšajo dan, če se vreme nenadoma poslabša.

Hyundai Santa Fe – V tretje še bolj uglajen, a nič manj praktičen

25. julij, 2017

Hyundai Santa Fe je bil avtomobil, ki je pomagal preobraziti podobo korejskega proizvajalca mislih v evropskih kupcev. Dve generacije kasneje, se kot zelo stilski, udoben in bogato opremljen SUV prodaja v velikih številkah.