»Sporočamo, da Vam je servis z 20.4.2020 v celoti na razpolago. Ponovno lahko izvajamo vsa servisna popravila in menjavo pnevmatik. Prav tako smo ponovno odprli prodajni salon. Poskrbeli smo za varnost, tako, da nas lahko obiščete popolnoma brez skrbi.« Ekipa Avtohiše Adria
Novice

Opel Grandland X HIBRID4

29. oktobra, 2019

Oplov največji predstavnik razred SUV vozil – Grandland X je na tržišču že od leta 2017, na Frankfurtskem avtomobilističnem sejmu pa je Opel predstavil hibridno nadgradnjo, ki bo Grandlanda X popeljala ob bok konkurenci.

O običajnem Grandlandu X smo se razpisali že v tem prispevku.

Na hitro: Dobite ga z radodarno zalogo standardne opreme, praktičnim prtljažnikom in široko izbiro tako bencinskih kot dizelskih motorjev, vendar do zdaj ni bilo na izbiro hibridne različice za naravovarstveno usmerjene voznike.

Ključni besedi sta do zdaj. Predstavili so namreč hibridno različico, ki ne bo všeč le naravovarstvenim voznikom temveč tudi tistim, ki so radi dosti hitro dosežejo avtocestne hitrosti. Pogonski sklop priključno hibridne različice je sestavljen iz 1,6-litrskega bencinskega motorja z 200 konjskimi močmi in dveh elektromotorjev postavljenih na vsako os kolesnih parov. Skupna moč vseh treh motorjev tako znaša kar 220 kW oziroma 300 konjskih moči. Bencinski motor prenaša svojo moč preko osemstopenjskega samodejnega menjalnika na sprednji kolesni par, elektromotor na zadnji premi pa zagotavlja štirikolesni pogon. Merilnik za hitrost se bo ustavil pri 220 km/h, od 0 do 100 km/h pa vas bodo vsi motorji skupaj spravili v zgolj 6,5 sekundah.

Skupna moč elektromotorjev je 109 konjskih moči, ki dobijo energijo z litij ionske baterije s kapaciteto 13,2 kWh. V osnovi je v avto vgrajen polnilnik z močjo 3,3kW, opcijsko pa je na voljo močnejši polnilnik z močjo 6,6 kW, ki bo baterijo napolnil v pičlih dveh urah. Še hitreje pa se bo baterija napolnila, če imate doma vgrajen zmogljivi domači polnilnik z močjo 7,4 kW – uro in 50 minut. Bencinski motor bo najpogosteje deloval pri višjih in srednjih hitrostih, medtem ko bosta elektromotorja skrbela za pospeševanje in vožnjo pri nižjih hitrostih.

Poleg povsem električnega načina vožnje, ki vam po standardu WLTP omogoča do 50 kilometrov dosega, boste imeli na izbiro še 4 programe načina vožnje. Najbolj razburljiv bo program SPORT, ki vam da na razpolago vseh 300 konjskih moči. AWD način aktivira elektromotor na zadnji premi za maksimalen prenos moči in oprijem na brezpotjih. Z izbiro programa vožnje HYBRID prepustite avtomobilu, da se sam odloča o najučinkovitejšem načinu pogona, način E-SAVE pa vam bo v bateriji pustil dovolj elektrike za 20 kilometrov, ki vam bo po daljšem potovanju na avtocesti omogočil neslišen in brezemisijski zaključek poti.

Poleg tišine pri vožnji boste Grandlanda X Hybrid4 opazili tudi po posebnem črnem pokrovu motorja, ki bo lahko na željo kupca brezplačno v barvi ostale karoserije.

Opel ima na področju elektrifikacije velike plane. Poleg elektrificirane Corse bo kmalu predstavljen še nov model družinskega enoprostorca Zafira Life, gospodarsko vozilo Vivaro in Mokka X – vsi bodo na voljo tudi v različici s povsem električnim pogonom.

Podobne novice

Opel Combo Life – mednarodni dostavnik leta 2019

12. novembra, 2018

Poleg sestrskega Rifterja in Berlinga je tu še tretje večnamensko vozilo iz skupine PSA. In ravno Combo se od ostalih dveh loči po izjemni funkcionalnosti in prilagodljivosti, zaradi česar je odličen partner družin. Tudi žirija specializiranih avtomobilističnih novinarjev iz 25 držav ga je pohvalila, saj je s 127 točkami premagal vso konkurenco in postal mednarodni dostavnik leta 2019.

PANDA že za 7.990 EUR

4. avgusta, 2017

PANDA že za 7.990 EUR. Na voljo takoj.