»Sporočamo, da Vam je servis z 20.4.2020 v celoti na razpolago. Ponovno lahko izvajamo vsa servisna popravila in menjavo pnevmatik. Prav tako smo ponovno odprli prodajni salon. Poskrbeli smo za varnost, tako, da nas lahko obiščete popolnoma brez skrbi.« Ekipa Avtohiše Adria
Novice

Štiri leta od nastanka je Fiat modelu 500x namenil nekaj svežine.

28. septembra, 2019

Štiri leta od nastanka je FIAT modelu 500x namenil nekaj svežine. Novi so odbijači in oblika žarometov, založen je z najnovejšo varnostno in asistenčno opremo ter ima nove bencinske motorje.

Tudi po prenovi bo skušal nagovarjati “staro in mlado”. Od leta 2016, ko je bil predstavljen, Fiat 500X sodi med pet najbolje prodajanih vozil v Evropi v svojem segmentu.

500X ima dva značaja: Po mestnih ulicah bo vijugal 500X Urban, nekoliko bolj terensko naravnan pa je t. i. 500X Cross.

Različica Urban ima s prenovo novo masko, odbijač, LED dnevne luči, LED žaromete, LED zadnje luči ter kromirano obrobo stekel. Enako velja tudi za različico Cross, ki ima poleg tega tudi novo obliko meglenk ter novo zaščito podvozja. LED dnevne luči in LED zadnje luči so odslej del serijske opreme. LED žarometi so del dodatne. Karoserija je na voljo v 14 različnih barvah. Brezplačni sta rdeča in “cappuccino” rjava. Nov je tudi nabor litih platišč velikih do 18 palcev.

Tudi notranjost je bila deležna sprememb. Na novo je zasnovana instrumentna plošča, ki ima novo grafiko. Nov je tudi volanski obroč. Posodobljen multimedijski sistem Uconnect naj bi bil odslej bolj odziven in grafično dodelan. Gre za 7-palčni zaslon. Z nekaterimi nivoji opreme je novo še oblazinjenje sedežev.

Na področju asistenčnih sistemov je 500X odslej serijsko opremljen z “lane assistom”, sistemom za branje prometnih znakov, zaviranjem v sili ter nadzorom prečnega prometa. Za doplačilo kajpak lahko dobite še številne druge.

Motorna paleta odslej zajema nova bencinska motorja. Prvi je 1,0-litrski trivaljnik s 120 KM (na voljo s 6-st. ročnim menjalnikom), drugi pa 1,3-litrski štirivaljnik s 150 KM (na voljo s 6-st. ročnim ali 6-st. samodejnim menjalnikom). Oba motorja sta seveda prisilno polnjena, opremljena pa sta tudi s filtrom trdih delcev.

Izboljšan je bil tudi 1,6-litrski turbodizelski motor Multijet s 120 KM. Ta je na voljo v kombinaciji s 6-st. ročnim ali 6-st. samodejnim menjalnikom.

Pri različicah s štirikolesnim pogonom, bo lahko voznik izbiral med tremi različnimi načini vožnje (auto, sport in traction).

Podobne novice

PUNTO že za 9.490 EUR

4. avgusta, 2017

PUNTO že za 9.490 EUR. Na voljo takoj.

Fiat Tipo – Tip Top kupčija

25. julija, 2017

Pri nasledniku Fiat Brava, je takoj jasno, da gre za avtomobil, ki bi lahko bil namenjen “delavskemu razredu”, oziroma ljudem, ki si želijo novega, vsestransko uporabnega vozila za razmeroma nizko ceno.