Novice

Prenovljeni Opel Crossland

27. oktobra, 2021

Prav tako kot njegov večji brat Grandland, je tudi Crossland s prenovo izgubil črko X, pa to še zdaleč ni največja razlika s predhodnikom.

Prenova zunanjosti je dodobra posegla v oba odbijača, a najbolj vidna razlika se pokaže pri serijsko vgrajenih LED žarometih, ki so neprekinjeno povezana z masko hladilnika, prav tako pa sta povezani s široko črno površino tudi zadnji luči. Izstopa tudi dvobarvna karoserija, ki jo lahko loči razigrano barvna ali pa srebrna linija. S prenovo imate na voljo tudi nova 17-palčna platišča.

Če izberete izvedenko GS Line+, bo vašega Crosslanda na zunanjosti krasila rdeča črta, ki se v isti barvi nadaljuje v notranjosti na vratnih oblogah in na armaturni plošči. Prav tako pa se tema rdeče črte nadaljuje na ergonomskem AGR sedalu in naslonjalu z dvema rdečima črtama, usnjene obrobe pa so prešite z rdečimi šivi. AGR sedeži so ob doplačilu na voljo tudi pri ostalih paketih opreme. GS Line+ vključuje tudi 17-palčna črna platišča lahkih kovin, LED zadnje luči in strešne nosilce. Notranjost krasijo tudi nove osvetlitve v vratih in večji, 8-palčni osrednji zaslon s 3D navigacijo in povezavo Android Auto ter Apple CarPlay, ki smo ga že videli v novi Astri. Ponuja tudi možnost brezžičnega polnjenja vaših prenosnih naprav in povezovanje teh preko USB vhodov.

Na strani varnostnih in asistenčnih sistemov se lahko prenovljeni Crossland pohvali s sistemom za samodejno zaviranje v sili, opozorilom za zapustitev voznega pasu, sistemom za nadzorovanje nezbranosti voznika ter mrtvega kota. Sposoben je tudi prepoznati prometne znake, pomagati pri parkiranju ter prikazovati 180-stopinjsko sliko kamere.

Ena izmed prednosti Crosslanda je zadnja klop, ki je vzdolžno pomična za 15 centimetrov, kar poveča 410 litrski prtljažnik za dodatnih 110 litrov. Cenili boste tudi odprtino za prevoz dolgih predmetov in deljivost klopi v razmerju 60:40. S podrto zadnjo klopjo se prostornina poveča na 1255 litrov.

Motorno paleto sestavljajo:

  • osnovni 1,2-litrski bencinski motor brez turbine, ki proizvede 83 konjskih moči.
  • 1,2-litrski turbencinski motor, ki proizvede ali 110 ali 130 konjskih moči.
  • 1,5-litrski turbodizelski motor, ki proizvede ali 110 ali 120 konjskih moči.

Z izbiro dizelskega pogona imate s šibkejšo različico vgrajen šeststopenjski ročni menjalnik, pri močnejši pa je menjalnik samodejni. Pri bencinskih motorjih imate na izbiro tri menjalnike: petstopenjski in šeststopenjski ročni, za šeststopenjski samodejni menjalnik pa boste morali doplačati.

Podobne novice

PANDA že za 7.990 EUR

4. avgusta, 2017

PANDA že za 7.990 EUR. Na voljo takoj.

Prenovljeni Opel Grandland

28. junija, 2021

Opel Grandland je bil deležen precej velike prenove na sredini svoje življenjske dobe, vključno s precejšnjo prenovo zunanjosti, ki odraža najnovejši oblikovalski jezik znamke. SUV je začel svojo pod imenom Grandland X, prenova pa ga usklajuje z ostalo ponudbo znamke. Tako kot pri manjšem križancu Mokka je Opel tudi z imena Grandlanda pri prenovi izpustil […]