Novice

Hyundai Ioniq 5

28. septembra, 2021

Pri Hyundaiju mislijo o svoji popolnoma električni prihodnosti zelo resno, saj planirajo do leta 2023 predstavili 23 povsem električnih modelov, do leta 2025 pa ciljajo na milijon prodanih primerkov električnih vozil. Ioniq 5 sedi na prvi proizvajalčevi namenski platformi za električna vozila, imenovani E-GMP.

Hyundai je z osupljivim in kul videzom, velikodušno standardno opremo, konkurenčno ceno in naprednimi tehnološkimi varnostnimi in asistenčnimi sistemi model Ioniq 5 ločil od konkurence.

Ioniq 5 predstavlja resničen premik v sposobnosti Hyundaija pridobiti tiste kupce električnih vozil, ki jih v nakup prepriča eleganten dizajn, odlična tehnologija in praktičen doseg ter zelo hitro polnjenje.

V zadnjih letih je Hyundai skupaj s svojo hčerinsko znamko Kia v ospredju pri izdelavi dobro izdelanih, praktičnih elektrificiranih družinskih avtomobilov. Blaga ali priključna hibridna tehnologija je na voljo pri modelih, kot sta Ioniq in Kona, pa tudi pri večjem športnem terencu Santa Fe, prva dva avtomobila  pa sta na voljo tudi z popolnoma električnim pogonom.

Pri novem Ioniq 5 sta na voljo sta dve izbiri baterij, skupaj s tremi izhodnimi močmi:

  • Baterija s kapaciteto 58 kWh in elektromotorjem, ki poganja zadnji kolesni par z močjo 168 konjskih moči, predstavlja vstopno točko v lastništvo Ioniq 5. Omogoča približno 400 km dosega.
  • Naslednji v vrsti je model z baterijo kapacitete 73 kWh in elektromotorjem na zadnjem kolesnem paru z 214 konjskimi močmi, ki omogoča približno 450 kilometrov dosega
  • Vrh ponudbe prav tako vključuje baterijo kapacitete 73 kWh, vendar se elektromotorju na zadnjem kolesnem paru pridruži še elektromotor na sprednjem kolesnem paru. Motorja skupaj razvijeta 301 konjskih moči in 605 Nm navora, baterija pa vam omogoča približno 420 kilometrov dosega

Velika prednost za lastnike Ioniq 5 je tudi 800V polnjenje, kar pomeni, da boste lahko na ultra hitrih polnilnicah vašega Ioniqa 5 z 10% na 80% napolnili v zgolj 18 minutah.

Na avtomobilskem sejmu v Frankfurtu smo lahko občudovali osupljiv koncept Concept 45, ki nam je dal vpogled v Hyundaijevo razmišljanje o prihodnosti izgleda modela Ioniq 5. Na srečo se produkcijsko vozilo glede izgleda skoraj ni odmaknilo od konceptnega vozila. Retro-moderni slog deluje zelo dobro in bo všeč tistim, ki cenijo minimalističen pristop združen z izstopajočimi LED žarometi z 256 posameznimi »žarki«.

V notranjosti izstopata 12,3-palčna zaslona. Sredinski Infotainment zaslon z navigacijskimi sistemi in povezljivostjo z mobilnimi napravami je na občutljiv na dotik, voznikov pa prikazuje vse informacije pomembne za voznika. Oblazinjenje iz svetlo sive tkanine izgleda super in dobro dopolnjuje kabino, vendar morda ni najbolj praktično za družine z majhnimi otroki. Na voljo je tudi temnejša usnjena prevleka sedežev. Standardna oprema vključuje 19-palčna platišča, samodejne brisalce, vzvratno kamero, pametni adaptivni tempomat in brezžično polnjenje mobilne naprave. Višji paketi dodajajo ogrevanje volana, nadgrajeno oblazinjenje, ogrevane sprednje sedeže, 20-palčna platišča, električno nastavljive sprednje sedeže z ogrevanjem in prezračevanjem, ogrevane zadnje sedeže, projekcijski zaslon ter stereo sistem Bose s sedmimi zvočniki.

Ioniq 5 je zasnovan s poudarkom na udobju in enostavnosti uporabe, čeprav je z 463,5 centimetri dolžine in 189 centimetri širine precej velik družinski avto, kar pa prinaša tudi veliko notranjega prostora za potnike in prtljago. Zadnji sedeži 5 drsno funkcijo, ki po potrebi poveča prostor za noge potnikov na zadnji klopi ali prtljažnik. Prtljažni prostor je širok in omogoča enostaven dostop do 527 litrov velikega prostora, ki ob podrtih zadnjih sedežih naraste na 1587 litrov prostornine. Ker avto nima motorja, je nekaj prostora za prtljago tudi spredaj.

Podobne novice

Novost v Avtohiši Adria!

28. septembra, 2017

​Izkoristite akcijo od 25. 9. do 6. 10., kjer vam jeklenega konjička pregledamo v 35 točkah in opravimo optično meritev za 24,99 €.

Štiri leta od nastanka je Fiat modelu 500x namenil nekaj svežine.

28. septembra, 2019

Štiri leta od nastanka je FIAT modelu 500x namenil nekaj svežine. Novi so odbijači in oblika žarometov, založen je z najnovejšo varnostno in asistenčno opremo ter ima nove bencinske motorje. Tudi po prenovi bo skušal nagovarjati “staro in mlado”. Od leta 2016, ko je bil predstavljen, Fiat 500X sodi med pet najbolje prodajanih vozil v […]