Sporočamo Vam, da je skladno z odlokom vlade Republike Slovenije dovoljena le prodaja vozil na daljavo. V kolikor imate povpraševanje za nova ali rabljena vozila, smo Vam na razpolago na objavljenih telefonskih številkah ali preko elektronske pošte.
Novice

Hyundai N trojica

28. avgusta, 2021

Ljubitelji športnih a vseeno dosegljivih avtomobilov so vedno oboževali tako imenovani »hot hatch« segment vozil, kjer je Hyundai s svojo N linijo vozil pogosto v vrhu izbire končnega kupca. Na slovenske ceste so zapeljali kar trije. Dobro poznani i30 N, vstopni i20 N in Kona N.

Hyundai i30 N

i30 N je že dolgo ljubljenec slovenskih voznikov, ki je poleg svežih oblikovalskih detajlov na zunanjosti prejel tudi nove športne sedeže in platišča. Velika novost je samodejni 8-stopenjski dvosklopčni menjalnik N DCT, ki vozniku postreže z novimi funkcijami:

N Power Shift blaži zmanjšanje navora med prestavljanjem navzgor pri pospeševanju z več kot 90% moči, kar povečuje občutek »prilimanja v sedež« in posledično več zabave pri vožnji.

N Grin Shift začasno poveča zmogljivost motorja in menjalnika. Ja, lahko bi rekli da ima tipko DRS kot furmula 1, a ni čisto tako. Za doseganje največjega pospeška bo menjalnik DCT prestavil neposredno navzdol v najprimernejšo prestavo. Voznik mora za vklop te funkcije pritisniti tipko na volanu, nato se na instrumentni plošči prične odštevanje in imate 20 sekund, da izkoristite izostreno vožnjo. Po uporabi morate počakati vsaj 40 sekund pred ponovno uporabo.. Za doseganje največjega pospeška bo menjalnik DCT prestavil neposredno navzdol v najprimernejšo prestavo. Ta funkcija je namenjena za vožnjo po dirkališču, in da vozniku možnost izkoriščenja celotnega potenciala avtomobila.

N Track Sense Shift je sistem za vožnjo po dirkališču in pomaga vozniku, da se lažje osredotoči na krmiljenje. Elektronika vozila prepozna trenutek, ko so razmere najprimernejše za dinamično vožnjo na dirkališču in se zažene samodejno. Na podlagi podatkov o voznih pogojih v kombinaciji z vedenjem voznika, vozilo izbere pravo prestavo in čas prestavljanja v razmerah, ki omogočajo športno vožnjo ter tako zagotovi najprimernejše zmogljivosti.

Pod pokrovom se zdaj skriva štirivaljni turbo motor nadgrajen s 275 na 280 konjskih moči, ki je na voljo s paketom Perfrmance. Kot pri predhodniku dobite tudi s prenovljenim i30 N sisteme za pomoč pri voćnji kot so Launch control (pomoč pri speljevanju), Rev matching (izenačevanje obratov), in opcijske ojačitve v prtljažniku.

Hyundai i20 N

i20 N je vstopno vozilo v svet N, ki ga poganja 1,6-litrski turbobencinski T-GDI motor z 204 konjskimi močmi in 275 Nm navora. Opremljen je s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom z okrepljeno sklopko, ki lažje kljubuje višjim vrtljajem motorja in dodatnemu navoru ter hitremu speljevanju in zmanjšanim ohišjem menjalnika, v katerem je posledično manjša potrebna količina olja.

Šasija klasičnega i20 je nadgrajena in posebej ojačana na 12 točkah, kar zagotavlja več dinamike in boljšo vodljivost. Ojačane so obese, ponaša se tudi z novimi vzmetmi in blažilci. Opcijsko je na voljo tudi delna zapora diferenciala.

Za boljšo odzivnost zavornega sistema in odzivnost zavor so diski na N različici 40 milimetrov večji kot na klasičnem i20

Pod dodatno opremo lahko najdete funkciji Launch Control in Rev Matching ter športne oblikovne poudarke.

Hyundai Kona N

Si želite Hyundaija i30 N v obliki Kone? Izvolite. Kona N je skoraj identična športni kombilimuzini i30 N, s katerim si deli pogonsko tehniko in je težja le za 50 kilogramov. Poganja jo namreč isti dvolitrski turbobencinski štirivaljnik T-GDI z 280 konjskimi močmi, vendar pa je na voljo le z 8-stopenjskim samodejnim DCT menjalnikom, ki pa ima na voljo iste funkcije kot menjalnik pri i30 N.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podobne novice

Grandland X

11. oktobra, 2017

Postolovščine kličejo in Grandland X se je odzval. Gre za največjega med oplovimi SUV vozili. Novi Opel Grandland X se odlikuje na številnih področjih: navduši s sodobnimi, športnimi potezami, ‘kul’ terenskim videzom in značilnimi prednostmi SUV-jev, kot sta višji sedežni položaj in dobra preglednost v vse smeri. Poleg tega je pustolovski novinec opremljen s številnimi […]

Hyundai. Veliki zmagovalec avtomobilskega natečaja Automotive Brand Contest

21. septembra, 2017

Hyundai je veliki zmagovalec letošnjega avtomobilskega natečaja Automotive Brand Contest. Prejel je kar tri(3) glavne nagrade, vključno s prestižno nagrado za najboljšo avtomobilsko znamko leta.