Sporočamo Vam, da je skladno z odlokom vlade Republike Slovenije dovoljena le prodaja vozil na daljavo. V kolikor imate povpraševanje za nova ali rabljena vozila, smo Vam na razpolago na objavljenih telefonskih številkah ali preko elektronske pošte.
Novice

Električni Fiat 500

30. marca, 2021

64 let od začetka proizvodnje bo na slovenske ceste zapeljal Fiat 500, ki ga poganja zgolj elektrika.
Seveda bo za tiste, ki bi raje ostali na bencinskem pogonu s hibridno tehnologijo, tak Fiat 500 še vedno na voljo

Če ga boste pogledali na hitro, sprememb na zunanjosti ne boste opazili, pa vendar so tam. Linija pokrova za elektromotor preseka sprednje luči in se nadaljuje pri straneh vozila v barvi kroma. »Obraz« vozila je pri novem Fiat 500 bolj pokončen, kar je pomežik originalnemu Fiatu 500.

Podvozje za električno različico je povsem novo, kar pomeni da je novi Fiat 500 6 centimetrov daljši, 6 centimetrov širši in ima za 2 centimetra daljšo medosno razdaljo. Baterijskemu sklopu navkljub, ki zavzame precej prostora, so pri električnem Fiatu 500 uspeli ohraniti isto prostornino kot pri pretekli različici.

Na voljo sta 2 sklopa električnega pogona:

Prvi ima baterijo kapacitete 23,7 kWh in elektromotor s 93 konjskimi močmi, kar zadošča za 180 km dosega po WLTP ciklu ter najvišjo hitrost 235 km/h.

Drugi sklop spoji elektromotor s 117 konjskimi močmi in baterijo kapacitete 42 kWh. Po WLTP ciklu je ta količina energije dovolj za 320 km in končno hitrost 150 km/h.

Da bo polnjenje baterije bliskovito hitro, so novemu Fiat 500 omogočili tudi polnjenje z močjo do 85 kW.

Način vožnje si bo voznik lahko prilagajal z voznimi programi. Običajni se imenuje enostavno »normal«, drugi bo že nekoliko omejil porabo in se imenuje »range«, pri tretjem imenovanem »sherpa« pa bo hitrost omejena na 80 km/h, klimatska naprava ne bo delovala pa tudi odzivnost stopalke za pospeševanje se bo opazno zmanjšala.

Ob začetku prodaje bo na voljo Fiat 500 Opening Edition, ki ima opremo nivoja Icon in je v Sloveniji z vsemi popusti na voljo že za 28.440 €. Nakup te različice vam brezplačno doda tudi jamstvo 5Plus in polnilno postajo z montažo.

 

Podobne novice

Adijo ix20, pozdravljen Bayon

27. februarja, 2021

Hyundai se je že nekaj časa poslavljal od svojega poimenovanja modelov z začetnico IX, zdaj pa ga je dokončno zaključil z novim majhnim SUV modelom imenovanim Bayon. Kot pri ostalih SUV vozilih se tudi ime Bayon nanaša na ime kraja Bayonne, na jugozahodni obali Francije. Bayon je nova izbira v najbolj nasičenem razredu avtomobilov, zato […]

Novi Hyundai i20

27. decembra, 2020

V kategoriji “največje spremembe med prejšnjo in novo generacijo” je Hyundai i20 zmagovalec z naskokom. Drzno oblikovanje, z gubami in koti na vseh pravih mestih in možnostjo dvobarvne karoserije, je vse prej kot umirjeno, kar pri Avtohiši Adria vsekakor pozdravljamo. Tretja generacija je nižja za 24 mm, širša za 30 mm, daljša za 5 mm […]